Sledite ova ČETIRI PRAVILA i vaš selfi će biti SAVRŠEN

Večito pitanje koje muči sve devojke, ali uz par trikova poznatih blogera to više neće biti vaš problem.

Nova era pametnih telefona je sa sobom donela nove inovacije, između ostalog i selfi fotografije. Selfi (eng. selfie) je autoportret fotografija jedne ili više osoba. Reč selfie je 2013. (prema Oksfordskom rečniku engleskog jezika) proglašena za reč godine.

#1OSVETLJENJE JE NAJVAŽNIJE

Prvo i osnovno pravilo savršenog selfija je definitivno osvetljenje. Treba vam dobro i prirodno osvetljenje. Svetlost je nesumnjivo najbolji proizvod lepote koji ne morate da plaćate. Okrenite se prema prozoru sa prirodnim svetlom, kako bi istakli prirodan sjaj lica. Idealan selfi je onaj napravljen u prirodi. Poznata modna blogerka Mišel Persad kaže, da je idealno da uzmete komad belog papira i držite ga ispod svoje brade. To stvara prirodnu refleksiju, osvetljava lice i smanjuje efekat duple brade.

#2PRONAĐITE SVOJ SAVRŠEN UGAO

Američka rijaliti zvezda, Kim Kardašijan, je profesionalac u pravljenju selfi fotografija. Njoj je najbitniji trik za pravljenje savršenog selfija, idealan ugao. “Pronađite svoj idealan ugao i zapamtite ga!”– kaže Kim. Takođe, jedan od bitnih saveta jeste da uvek držite bradu gore, kako ne bi stvarali podbradak. Nikad ne gledajte direkto u kameru, jer tada često vaše lice neće imati pravilan oblik.

#3PRIRODAN OSMEH

Sastavni deo svake fotografije, pa tako i ove je prirodna emocija, odnosno prirodna atmosfera. Nemojte praviti nikakve grimase koje deluju neprirodno i usiljeno, prirodan osmeh je uvek najbolji! Iako je u trendu prethodnih godina bila ozbiljna faca, danas se mnogo više cene iskreni osmesi i prirodan izgled lica.

#4NAJBOLJA POZADINA

Najbolji selfiji imaju ili jednostavnu pozadinu, ili veoma zanimljivu i neobičnu pozadinu. Sve što je između jednostavnog i interesantnog se neće dobro odraziti na vašu fotografiju tvrde modni blogeri.

Autor: Teodora Bjeletić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *