Ovi saveti će učiniti vaše nokte SAVRŠENIM!

Svi volimo kada nam nokti izgledaju lepo ali ko ima vremena i strpljenja da sedi u salonu preko sat vremena? Mislim da se više isplati da naučite da radite nokte same, možete to da radite dok gledate neku seriju ili film i da eksperimentišete sa bojama češće.

1. Odabir boje

Prva stvar koju trebate da uradite je da izaberete boju koju ćete da stavite. Ovo zavisi od više stvari, na primer: Koliko dugo planirate da nosite ovaj lak (ako hoćete da ga nosite što duže, izaberite neku neutralnu boju jer se jarke boje ne slažu uz sve), koje je godišnje doba (zimi su bolje tamnije boje, bordo i tamno ljubičaste; leti su bolje svetlije boje, bela, bež).

2. Bacite grickalicu!

Ako nećete da vam nokti pucaju, nikako nemojte da ih sečete grickalicom! Kada ih isečete grickalicom, stvaraju se male pukotine u noktu, zbog kojih on može da se polomi. Ono što treba da radite je da turpijate nokte! Potrebno je malo vežbe, ali je lako i zabavno a turpijom možete napraviti razne oblike.

2. Rešite se zanoktica

Sledeća stvar koju treba da krenete da radite je da zanoktice na dnu nokta gurnete unazad. Znam da zvuči malo strašno ali uopšte ne boli a pravi veliku razliku. Kada gurnete zanoktice produži vam se nokat i izgleda mnogo čistije. Prvo stavite ulje na nokat da bi se zanoktice smekšale, i nikad ih ne secite.

3. Pripremite nokte za lak

Da vam lak ne bi otpadao, pre nego što stavite prvi sloj laka isušite ploču nokta acetonom.

Prvo uvek stavite base coat. To je providni lak koji služi kao osnoa na koju ćete kasnije staviti boju. Ovaj korak pomaže dužem trajanju manikira. Takođe postoji peel off base coat. Ako se odlučite za ovu varijantu, kada budete spremni da skinete lak sa noktiu možete jednostavno da ga odlepite! Najbolji peel off base coat proizvodi UNT.

4. Nanošenje laka

Još jedna bitna stvar je da kada nanosite lak, uvek stavite malo na sam kraj/ivicu nokta, to će osigurati da lak ne otpada i traje duže. Ovako uradite tokom nanošenja svakog sloja. Takođe je veoma bitno da pustite svaki sloj da se dobro osuši. Najveća greška koju ljudi prave je da ne puste lak da se lepo osuši.

#Tip: Kada stavljate sami lak, probajte pa ga nanesete što dublje na noktu, ali nikako van ploče nokta. Preporučujem da uvek stavite barem 2 sloja laka da bi boja bila što vibrantnija.

5. Za kraj- top coat

Obavezno stavite top coat kada završite. Možete da birete između sjajnog i mat. Ovim lakom prekrijte što veću površinu nokta da bi osigurali da boja neće otpasti.

Ako želite da puštate svoje nokte stavite što više slojeva laka da bi ojačali nokat, što manje radite stvari noktima, jedite hranu koja sadrži vitamin B (možete ga naći u jajima, mesu, babanama; najbolji za nokte je vitamin B7), i najbitnije: imajte strpljenja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *