Oblik naočara koji će SAVRŠENO odgovarati vašem obliku lica

Kako da odaberete savršen oblik naočara prema obliku vašeg lica? Vrlo često pitanje, koje muči većinu devojaka i žena. Zato smo mi tu da vam ukažemo na idealan oblik naočara koji će vas oboriti s’ nogu. Kroz naš mali vodič naučićete kakav model naočara najbolje odgovara baš vama.

1.OVALNO

Ovalan oblik lica je najčešći, najzahvalniji i najuniverzalniji oblik lica. Ukoliko ste se pronašli u ovoj grupi, možete da eksperimentišete i isprobavate različite oblike naočare. Svaki oblik će vam fenomenalno stajati! Igrajte se sa oblicima i bojama, budite kreativni!

2.KOCKASTO

Ovaj oblik lica je karakteristican po izraženoj vilici. Kako biste ublažili oštre crte lica, trebalo bi da nosite naočare zaobljenih ramova, sa debljim ili okruglim okvirima, elipsoidnog oblika. Nemojte se plašiti da iskažete lepotu svog kockastog lica!

3.OKRUGLO

Kako biste izdužili vaše okruglo lice, trebalo bi da birate modele geometrijskih oblika. Pravougaoni ramovi će izdužiti vaše lice, dok će mačkasti dodatno istaći vaše jagodice. Nikako nemojte nositi zaobljene ili okrugle oblike ramova, jer ćete tada naglasiti vaše okruglo lice. Isprobajte različite geometrijske oblike i igrajte se sa bojama!

4.SRCOLIKO

Ako je ovo vaš oblik lica, vi ste prave srećnice! Svaki oblik naočara će vam sjajno stajati. Specifično je široko čelo i uska brada. Birajte neobične ramove, koji imaju čvršći donji deo. Nađite oblik rama koji će biti suprotan od oblika vašeg lica.

5.DIJAMANT

Da biste stvorili savršenu vizuelnu proporciju lica, trebalo bi da birate modele sa čvršćom gornjom ivicom rama, jer ćete tako stvoriti balans sa vilicom. Kada kupujete naočare, uvek birajte za nijansu šire!

U zavisnosti od vašeg oblika lica, prepustite se mašti, boji, trendovima!

One comment

  1. Dugo godina nosim naočare, vrlo mi je teško da izaberem odgovarajući ram, dešava se da biram i po nekoliko meseci, no zahvaljujući ovom tekstu shvatila sam koji je to oblik rama koji odgovara mom licu…
    Hvala što ste se potrudili i rešili mi dilemu, oko odabira pravog rama pa i samih naočara koje odgovaraju mom licu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *