DA LI SE ISPLATI ILI NE? Oni su osvojili beogradske ulice: Sve o električnim trotinetima

Hodajući ulicama pored svakog od nas je projurilo novo prevozno sredstvo – električni trotinet!

Zašto ih odjednom ima toliko? Ovo možemo objasniti sa dolaskom kineske kompanije Xiaomi! Oni proizvode ova vozila i to je model koji se najjčešće sreće.

Vredi li to čudo? Baš zbog ovog pitanja smo tu! Pitali smo vozače ovih trotineta da nam kažu njihove utiske!

Prednosti:

 • Distanca:
  Ovaj trotinet može da pređe oko 20km sa punom baterijom! To su nam svi vozači potvrdili, ali su napomenuli da zavisi i od nekih faktora. Težina vozača, prosečna brzina i nagib mogu da utiču na vaš pređeni put.
 • Brzina:
  Xiaomi-ev skuter može da dostigne maksimalnu brzinu od 25 km/h! Dovoljno brzo da se zabavite, ali taman toliko da ne izgubite kontrolu!
 • Upravljivost:
  Ne postoji learning curve sa ovim vozilom! Nećete morati ponovo da učite da vozite, samo stanete na njegu, pogurate se i dodate gas! Lako je upravljiv i ako vam je potrebna pomoć oko balansa, u aplikaciji postoji opcija Cruise Control koja će vam dobro doći.
 • Punjenje:
  Trotinet može da se napuni do 100% za samo 4 sata!
 • Regenerativno kočenje:
  Ovo se povezuje sa protekle dve stavke. Kada ne dodajete gas, trotinet će sam kočiti i vraćati energiju bateriji! Ovo će produžiti njegov pređeni put i vama olakšati vožnju. Takođe, jačina kočenja može da se konfiguriše u aplikaciji.
 • Ekologija:
  Trotinet je potpuno električan i ne zagađuje okolinu! Svaki od vozača nam je rekao da manje vozi svoja kola ili ih uopšte ne vozi. Vozila na struju će biti način da sačuvamo našu planetu!

Mane:

 • Bezbednost:
  Kao i sa svim vozilima, postoji neka opasnost. Xiaomi preporučuje svojim korisnicima da nose kacige i štitnike.
  Obezbeđeni ste u mraku! Ima prednje i zadnje svetlo koje označavaju vašu poziciju i pomažu pri noćnoj vožnji!
 • Infrastruktura:
  Ljudi još nisu navikli na nove trotinete! Staze ne postoje u centru grada i najčešće ste prinuđeni da vozite ulicom ili kroz ljude trotoarom.
 • Komfort:
  Upoznati smo sa našim ulicama i rupama na njima! Trotinetima nije ništa lakše. Morate da pazite kuda vozite, jer neočekivana rupa može da vam poremeti ravnotežu!
 • Cena:
  Ovo će možda biti glavni faktor vaše odluke. Xiaomi M365 električni trotinet košta 59.999 RSD. Moguće ga je kupiti uz pakete u telefonskim mrežama! Imajte na umu da je ovaj trotinet zamenio kola većini vozača!

Sada kada ste naučile sve ovo i dobili informacije iz prve ruke, na vama je da odlučite da li je ovaj trotinet za vas? Ako još niste sigurni, postoje mesta gde možete da ih iznajmite i probate sami za sebe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *